0538 940 93 63

[email protected]

ÇALIŞMA SAATLERİ   7/24

BLOG
Anasayfa Blog Paintball Kuralları Nelerdir ?

Paintball Kuralları Nelerdir ?

29 Ekim 2019

Oyun sırasında size verilen kalenin arkasında durmanız gerekiyor. Baş oyuncunun takım kaptanlarının hazır olduğunu gördükten sonra düdük ses sistemi ile oyun başlanır.

Paintball Kuralları

Yaklaşık 28 seneden daha uzun bir süredir devam eden paintball (Türkçe tabiri ile boya topu) ismi verilen oyun, rakip takımı vurmak mantığı ile oynanan bir oyundur. Paintball, özel üretilen ekipman ve silahlarla, eğlenceli vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçemediği aksiyon ve strateji oyunlarından bir tanesidir. Strateji belirlemek, rakip takımın ve oyuncuların analizini yapmak, takımınızdaki oyunculara görev dağılımını belirlemek gibi birçok etken bulunmaktadır.

Paintball Oyunu İçin Hangi Malzemelerin Olması Gerekiyor?

Paintball oyunlarında birçok marka ve çeşitte uzun namlulu silahlar ve bu silahlarda kullanılan mermiler bulunur. Bu silahlar yüksek basınç ile boya toplarını fırlattığı için vücuda zarar verme olasılığı yüksek olabileceğinden kesinlikle bir korunma almanız şarttır. Çıplak olan vücudun isabet alması durumunda canınız acıyacak ve sonrasında morarma oluşacaktır. Oyunu oynayan kişilerin yüzleri zarar görmesin diye kırılmaz özel bir camdan yapılan maskeler takılır.

Oyunu oynayan kişilere verilen silahlara dışarıdan bakıldığında, gerçek silahtan ayırt etmek oldukça zor olacaktır. Her ne kadar gerçek silaha benzeseler de içlerinde boya olan küçük mermiler bulunur. Bu boyalı mermiler çevre dostu olduğundan dolayı ekolojik dengeye asla zarar vermez.

Paintball Kuralları Nelerdir?

Oyun sırasında size verilen kalenin arkasında durmanız gerekiyor. Baş oyuncunun takım kaptanlarının hazır olduğunu gördükten sonra düdük ses sistemi ile oyun başlanır. Hakeme uymayan kişiler ceza alabilirler.

Paintball da vurulan kişinin takımından puan eksilir. Oyuncuların vurulması ayak, el ya da vücudun herhangi bir bölgesinde renkli plastik mermi izinden belli olur. Eğer yakınızdaki bir nesneye mermi değer ve o nesneden üzerinize boya sıçrarsa bu kişinin vurulduğu anlamına gelmez.

Mermi, rakip taraftaki kişilerden birine temas ettiğinde hakemin uyarılması gerekir.  Bu durumda vurulan kişi, silahını havaya kaldırarak başlangıç noktasına doğru gider.  Vurulduğunu düşünen kişiler, hakemler tarafından kontrol edilir.

Oyun esnasında oyuncunun mermisi biterse silahını ve ellerini havaya kaldırması gerekiyor. Mermi dolum işlemlerinin ardından oyun sahasına tekrar girerek, oyuna kaldığı yerden devam edebilir. Bu işlem anında kişiye saldırı olursa, saldırıyı yapan takım, ceza puanı alır.

Oyun Puan Sistemleri

Vurulan oyuncunun takımı -20 puan alır. Takım kaptanı olan kişi vurulduğunda ise takımı -15 puan alır. Ceza puanları -3, bayrak alma +100, bayrak asma ise +1000 puan olarak takıma eklenir.



Bu yazı kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Paintball Nedir ?

29 Ekim 2019

Bizi Arayın 0538 940 93 63

Bizi Arayın 0538 940 93 63

Şamlar Mahallesi Karataylar Çiftlik Yolu Caddesi Bina : 14/1 Başakşehir / İSTANBUL
0538 940 93 63

Copyright @ 2018 İstanbul Paintball

Bu website Maus Yazılım tarafından yapılmıştır.

E-BÜLTEN ABONELİĞİ